Veloce Extreme: iF Design Award

Az olasz vállalat a terméktervezésért járó, rangos nemzetközi díjat a Filippo Gannával közösen kifejlesztett új országúti csúcsmodelljének köszönhetően kapta, amely a maximális teljesítményt egyedi stílussal kombinálja. Az iF DESIGN AWARD díjat a hannoveri székhelyű iF International Forum Design GmbH, a világ legrégebbi független dizájnszervezete adományozza évente. A Northwave Veloce Extreme volt az egyetlen projekt, amelyet a "kerékpáros cipő" kategóriában díjaztak: ez egy újabb bizonyíték a rendkívül innovatív projekt értékére, amely ötvözi a technológiát és a stílust, a tudományos megközelítést és a tiszta eleganciát.
 
240319 NW Veloce IF 2
 
Az iF DESIGN AWARD-ot 1954 óta ítélik oda, és a design területén a minőség vitathatatlan elismerése. Minden évben több mint 70 országból több mint 10 000 pályázatot nyújtanak be a különböző kategóriákban. A díj elnyeréséhez a Veloce Extreme-t a világ 132 független szakértőből álló zsűrije értékelte, akiket meggyőzött az Olaszországban tervezett és gyártott innovatív termék kiválósága.
 
"Ez a díj egy nagyszerű kollektív erőfeszítés eredménye, a folyamatos fejlődésre és innovációra való törekvésünk következménye" - mondta Gianni Piva, a Northwave alapítója és elnöke. "Külön megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen fontos dizájn-díjat kaptunk egy csúcsminőségű cipőért, ami bizonyítja, hogy a teljesítmény és a stílus kéz a kézben járhat a kerékpározásban is".
 
240319 NW Veloce IF 1
 
FAST, POWERFUL, SUCCESSFUL
 
Ami nagy benyomást tett a zsűri tagjaira, valamint a Veloce Extreme-t választó, számos versenyzőre a World Tour profiktól a legambiciózusabb amatőrökig - amelyet az egyórás rekordtartóval és olimpiai bajnokkal, Filippo Gannával közösen fejlesztettek ki -, az a 100%-ban UD karbonból készült forradalmi Powershape HT talp. A "High Tail" aszimmetrikus kialakításának köszönhetően, amely a cipőben ideális pozícióba vezeti és tartja a sarkat, a Powershape HT talp 9%-kal növeli a stabilitást, 15%-kal csökkenti az érzékelt erőkifejtést, és mindenekelőtt 4%-kal több erőt fejleszt, mint a Northwave előző generációs legjobb talpa.
 
A Northwave több mint 30 éve van jelen a kerékpáros cipők és ruházati termékek piacán, de a Veloce Extreme-el új mérföldkőhöz érkezett: ez egy olyan cipő, amely az abszolút legjobbra törekszik, amelyet úgy terveztek, hogy minden versenyen a legmagasabb szinten nyerjen, egy olyan termék, amelynek innovációja a konkrét és mérhető hatékonyságban rejlik az erő tekintetében, számokkal alátámasztva. A Northwave szabadalmaztatott technológiája egy olyan élvonalbeli termék kifejlesztéséhez vezetett, amely támogatja az olyan versenyzők, mint Ganna, a belga Arnaud De Lie és a szlovén Matej Mohoric törekvését a kerékpársport legnagyobb díjaira. Ez a cipő a Northwave és a világ elit kerékpárosai közötti harmincéves együttműködés tapasztalataiból merítve született széleskörű kutatás és aprólékos kivitelezés eredményeként. Ez a cipő az autentikus olasz tervezés bizonyítéka, amelyet teljes egészében Olaszországban készítenek.
 
VeloceExtreme 80231025-51
Northwave Veloce Extreme
Terméklap
A Veloce Extreme a kiskereskedelmi üzletekben 36-48-as méretben
(39,5 és 45,5 közötti félméretekkel) és két színben kapható: fehér és fekete.