Sigma Activo fitness-karkötő

Mozogtál ma már eleget? Az Activo válaszol neked!
 
150911 sigma activo 0
 
A WHO ajánlása szerint napi 10.000 lépés megtétele jó alap a testi egészség megőrzéséhez. De melyikünk tudná reálisan megbecsülni, hogy mennyit is lépünk egy nap vagy, hogy milyen intenzitású a napi tevékenységünk? Erre válaszol nekünk a Sigma Activo.
 
150911 sigma activo 3
 
 
A mindössze 18 grammos Activo fitness-karkötő használatával bármikor láthatjuk a napi lépésszámunkat, a (becsült) megtett távot, a pontos időt, az elégetett kalória mennyiségét, az aktivitásunkat és azt, hogy mennyi időt töltünk alvással. A készülék egyetlen vezérlőgombjának segítségével a kijelzőn azonnal megjeleníthetőek az előbbiekben felsorolt információk, melyek alapján az óra az aktivitásunkat bronz (5000 lépés), ezüst (7500 lépés) vagy arany (10000 lépés) fokozatokkal jutalmazza minden nap. Napközben folyamatosan nyomon követhetjük aznapi teljesítményünket, és ha elértük az aktuális fokozat lépésszámát, csipogó hangjelzés informál minket a szint teljesítéséről, ami után automatikusan indul a következő szint számlálása. 
 
Lehetőség van egyéni, napi lépésszámok beállítására is, illetve a lépéshossz automatikus vagy manuális testre szabására – ezzel tökéletesen a saját igényeinkhez igazíthatjuk a készüléket.
 
Egy gombnyomással válthatunk át „alvó” üzemmódba, vagyis tudathatjuk az Activoval, hogy most az alvási periódusunk következik. Ezután a készülék rögzíti az időt és aktivitást, azaz képet kaphatunk arról, milyen pihentető volt az alvási ciklusunk. Használhatjuk az ébresztő funkciót, mely hangjelzéssel ébreszt.
 
150911 sigma activo 5
 
Mindezek mellett igazán izgalmas statisztikákhoz és analízisekhez juthatunk, ha a Sigma Activo-t az ingyenesen letölthető Sigma Activ app segítségével, Bluetooth-on keresztül a mobil eszközünkhöz csatlakoztatjuk. A karkötőnkben tárolt adatok így a telefonunkon is folyamatosan nyomon követhetőek, napi/heti/havi kiértékelések készíthetőek, grafikus formátumban is, és részletes analízist láthatunk minden alvás periódusunkról is. Az ingyenes Sigma Activo alkalmazás iPhone 4S vagy újabb iOS rendszerű készülékekre és 4.3-as vagy újabb verziójú, Bluetooth 4.0 kapcsolattal ellátott ANDROID rendszerekre tölthető le.
 
150911 sigma activo 1
 
A jobb- és balkezesek számára egyformán kényelmesen és egyszerűen viselhető karkötő beépített áramforrását USB csatlakozón keresztül tudjuk feltölteni. A töltöttség szintjét a kijelzőn folyamatosan nyomon követhetjük és átlagos használat mellett elegendő a készüléket hetente egyszer feltöltenünk.
 
150911 sigma activo 2
 
Végezetül a Sigma Activo tesztalanyunk konklúziója: 
Pár hete használom a karkötőt, de az általam érzett aktivitás köszönőviszonyban sincs az Activo által mért adatokkal. Furcsa volt szembesülni azzal, hogy az edzés (futás) nélküli napokon milyen alacsony az aktivitásom. A WHO által ajánlott 10.000-es napi lépésszámot nem egyszerű elérni.  Azonban az is meglepő volt, hogy egy nagytakarítás, mosás, teregetés milyen intenzív elfoglaltságot, aktívitást jelent.