Northwave 2016-os újdonságok

2015.08.17.
Minden, csak nem átlagos!
 
150819 nw news 1
 
Hamarosan itt az Eurobike, ahol minden kerékpáros márka bemutatja a jövő évi modelljeit. A Northwave annyi újdonsággal készül 2016-ra, hogy már a kiállítás előtt elkezdjük nektek bemutatni a leginnovatívabb termékeiket, így is marad bőven Northwave-es meglepetés szeptember elejére.
 
150819 nw news 1b
 
Az olasz világmárka újdonságait bemutató sorozatunk első részében három top kategóriás cipő kerül terítékre, méghozzá igazán nagy egyéniségek tálalásában.
 
Enduro Mid - Cedric Gracia és a Northwave forradalmasítja az Enduró világát!
 
150819 nw news 2
 
 
Eddig még senki nem készített igazi Enduró specifikus cipőt, olyat, amilyet kifejezetten erre a felhasználásra terveztek. Most végre létezik ilyen modell a Northwave-nek köszönhetően, és nagyon jó érzés, hogy ehhez én is hozzájárulhattam.” – nyilatkozta Cedric Gracia, aki nemcsak kivételes személyiségét, hanem páratlan szakértelmét is a Northwave szolgálatába állította, hogy együtt megalkossák a tökéletes Enduró cipőt, a Northwave Enduro Mid-et.
Az új cipő koncepció már a felsőrészre pillantva is egyből látható: hegesztett (thermowelded) konstrukció, szivacsbetétek a nyelven a nagyobb komfortért és védelemért, speciális – motocrossból átvett - erősítések a lábujjaknál, és természetesen az egyedi SLW2 záródási rendszer, mely itt speciális, rugalmas védőkupakot kapott, mely nem korlátozza a csat menet közbeni használatát sem. A tavaly elkezdett munkát tovább vitték a Michelinnel, így született meg a X-Fire talp, mely két különböző anyag kombinációjával tökéletes tapadást és tartósságot biztosít a legkeményebb terepen is: a talpmintázat belső felén lévő puhább anyag a tapadásért felel, a külső élen lévő keményebb kialakítás pedig ellenáll a terepen elkerülhetetlen nagyfokú dörzsölésnek és kopásnak is. A talp első részén található agresszív bütykök még laza talajon is kiválóan kapaszkodnak, míg a talpboltozat sajátos kialakítása gyorsabb becsatolást tesz lehetővé. Az innovatív sarokkialakítás megnövelt rugalmassága révén hatékony rázkódáselnyelést biztosít. 
Az alábbi videóban Cedric Gracia mutatja be új, személyes kedvencét nektek: 
 

 
 
Extreme XC – egy újabb lépés előre, Marco Aurelio Fontana segítségével
 
150819 nw news 3
 
A Northwave Extreme cipői már számos nagynevű versenyző bizalmát kiérdemelték, és rengeteg bajnoki címet nyertek velük világszerte. De mindig a még tökéletesebb a cél, ezért Michelinnel közösen megalkották a Hyperlight XC talpat, mely 100% UD karbonból készül. Megtervezéséhez alapos és hosszas biomechanikai vizsgálatokat végeztek, hogy az extrém merevséget nyújtó anyagból pontosan annyi kerüljön a kívánt részekre, amennyi a maximális hatékonysághoz kell, így létrehozva egy egyedülállóan merev mégis hiperkönnyű modellt.  A talpmintázat kialakítása legalább ilyen innovatív: a Dual Layers Compound technológiának köszönhetően két különböző anyag előnyeit élvezhetjük egy mintázatban. Az első réteg a rugalmasságért és a csillapításért felel, míg a második réteg kopásállóságot és tartósságot biztosít. A talp első részén található agresszív bütykök kiválóan kapaszkodnak, az oldalsó bütykök pedig stabilitást garantálják. A talpmintázatot és a karbon talpat egy speciális eljárással egybeolvasztják, nincs többé rizikós ragasztás a talpon! A talppal harmonizáló felsőrész Biomap kialakítása, a lézerrel vágott mikro lyukakkal kombinálva garantálja a tökéletes illeszkedést és szellőzést. A lábujjaknál található, új, extra tépőzár még passzentosabb szorítást tesz lehetővé, a szabadalmaztatott SLW2 záródási rendszer pedig már több ezer felhasználónak bizonyította rátermettségét a top kategóriás cipőknél. 
Az alábbi videóban Marco Aurelio Fontana mutatja be az új fejlesztéseket nektek: 
 

 
 
Northwave Extreme – reflektorfényben
 
150819 nw news 4
 
Az új országúti Northwave Extreme modell biztosan nem marad észrevétlen sehol sem: a tavalyi zöld modell sikere után itt az új, ezüst-fényvisszaverős szín, mely különleges megjelenése minden tekintetet vonzani fog – nem csak nappali világosságnál, de rossz látási viszonyok közepette is! De az új modell persze nem csak erről szól, 2015-ben számtalan győzelemhez segítette hozzá a versenyzőket, és ez a sikersorozat minden bizonnyal folytatódik 2016-ban is: az UD karbon talp a legkiválóbb erőátvitelt garantálja, a mikroszálas, Biomap felsőrész pedig úgy illeszkedik a versenyzők lábára, mintha rá öntötték volna. A lábujjaknál található, új, extra tépőzár még passzentosabb szorítást tesz lehetővé, a szabadalmaztatott SLW2 záródási rendszer pedig már több ezer felhasználónak bizonyította rátermettségét a top kategóriás cipőknél.
 
 150819 nw news 6
HU | RO