2008-as Merida fejlesztések

...az elso sajtófotózáson a versenyzok még a beállításokkal voltak elfoglalva.

A februári PressCamp eseményeirol a 4 meghívott magazin tavaszi számaiban, illetve web oldalain olvashattok hamarosan.

A meghívott magazinok :
1. Bike Mag
2. Bringa
3. Outdoorsport
4. Sportpiac

Fotók: Takács Tamás és Merida

2008-as  fejlesztések:

Carbon FLX Team Hardtail
Nyomon követve a Merida karbon vázak evolúcióját, jól látható a fejlodés a 2004-es olimpia óta. A rugalmas támvilla, a Flex-Stay, majd a szerkezetileg erosebb Nano-Matrix technológia bevezetése után kiválóan teljesítettek a bringák a gyakorlatban. Igazából csak a világkupa-szinten nem éppen alacsony súllyal kellett kezdeni valamit, de idénre ezt is megoldották. Az új (2008-as) merev váz 18”-as méretben 1160 grammot nyom, merevebb mint valaha és zokszó nélkül elviseli Ralph Naf kemény stílusából adódó megpróbáltatásokat.

Mission Carbon Team
A fully súlyából is sikerült faragni: a 18”-as méret 2050 gramm rugóstag nélkül. A megtakarítás elsosorban az áttervezett yoke-nak köszönheto. A láncvilla 6066 aluból készült összeköto eleme 55 grammal könnyebb a réginél, és nagyobb sárférohelyet is biztosít.

Scultura EVO országúti váz
Az egy darabból készült Scultura karbon váz bevezetése után annak súlycsökkentés volt a következo lépés, ami a karbon vázak felso kategóriájába röpítette a Meridát, középkategóriás áron. Súlya M-es méretben 1 kilogramm alatt marad.

Karbon MTB villák
Igazi szenzációként robbant a Manitou jövo évi XC-versenyvillája, az R7 Carbon, amely karbon külso szárakkal érkezik majd, és 1250 grammos súlyával a legkönnyebb lesz a piacon. Akinek viszont még ez sem elég, választhatja a Merida gyári XC-karbonvilláját (merev), amely hosszú tesztelések után nyerte el végleges formáját, hogy kibírja a cross-country versenyeken tapasztalható igénybevételeket. A merevvilla súlya tárcsafékes változatban 675 gramm, beépítési magassága egy 80 millimétert mozgó telóéval egyezik meg.

Nem csak súlymániásoknak
A csapat bringáin kívül próbálgathattuk az AM-800-as all-mountain kerékpárt és az UMF Freddy-t is. Mindketto 2007-es bringa. Ezen gépek 2008-as verziója csak késobb lesz publikus. Utóbbi egy kemény enduro vagy könnyu freeride masina, elöl hátul 170 milliméter úttal, bolt-on tengelyrögzítéssel, túlméretes, 1,5-es villanyakkal. Az all-mountain gép valódi élmény-bringa, a 140 milliméterrel a legtöbb akadály leküzdheto, az XTR felszereltség pedig könnyen mozgatható súlyt garantál az emelkedokön is.

További részletek késobb a meghívott magazinokban.